שימוש בזום בלימודים ובעבודה מהבית

תכנת זום פרצה אלינו לפני כמה חודשים והפכה להיות חלק מחיי היום יום שלנו הן בעבודה וגם בלימודים. לא הרבה יודעים אך חברת ZOOM הוקמה בשנת 2011 ומשמשת פלטפורמה לניהול ישיבות עבודה, הרצאות מרחוק והיום גם משמשת התכנה את מרבית הסטודנטים. התכנה קלה מאוד לשימוש גם למאותגרי הטכנולוגיה, באמצעות מספק קליקים אתם יכולים להתחבר לישיבת עבודה חשובה או להרצאה שרצית ללכת אך בגלל המצב במדינה ובעולם היא מתקיימת אונליין בתכנת זום.

לימודים מהבית עם ZOOM

אם כבר התחלת את הלימודים האקדמיים אתם בטח יודעים שגם ביום יום סטודנטים קשה לשבת בכיתה במשך מספר שעות ולהיות קשובים למרצה ולהבין מה הוא רוצה מאיתנו בשעה 8 בבוקר ביום שישי לאחר שיצאנו ובילינו אתמול עם חברים. היום אנחנו צריכים לשבת אצלנו בבית מול המחשב עם מיליון דברים שיכולים להפריע לנו במהלך הלימודים זה קשה פי כמה וכמה.
אם עוד לא התחלתם ללמוד אולי עכשיו זה בדיוק הזמן להתחיל את לימודי ההנדסאי שתמיד רצית לעשות, כדאי קודם לבדוק את תנאי הקבלה ללימודים או פשוט לבדוק במכללה הקרובה לאזור מגוריך.

אז איך ללמוד מהבית ולהבין מה אנחנו לומדים

ראשית כדאי לכבות או לפחות להשתיק את הטלפון כי הוא גורם מספר אחד להפרעת קשב וכדאי מאוד להניח אותו רחוק מאיתנו לפחות לכמה שעות.

סביבת למידה חשובה גם היא ולכן כדאי לשבת בחדר ביושבי הבית יודעים שאתם באמצע לימודים ולא יפריעו לכם אולי אפילו כדאי לנעול את הדלת.

בגדים? אף אחד לא רואה אותנו לכן אפשר לשבת בכיף עם הבגדים הנוחים לכם. (אפשר גם ללא בגדים רק שחשוב לכבות את המצלמה, לא נרצה שהמרצה שלנו יראה אותנו יושבים ללא בגדים)

גם איכות הישיבה מאוד חשובה, אולי זה הזמן בדיוק לזרוק את הכיסא הישן והתחדש בכיסא ארגונומי המתאים לישיבה ממושכת, מומלץ מדי שעה לקום ולעשות הפסקה קטנה אם זה לשירותים, לעשות קפה או לשתות מים.

מה היא ישיבה נכונה לפי המוסד לבטיחות וגיהות

  1. כפות הרגליים במנוחה על הרצפה או על הדום.
  2. הירכיים נתמכות על ידי מושב מרופד היטב; הברכיים בגובה הירכיים או מעט מתחת להן, בזווית של 90 מעלות או יותר.
  3. הגב נתמך בתמיכה מותנית המתאימה לישיבה אנכית ולישיבה הנשענת לאחור.
  4. הצוואר ללא כיפוף או פיתול, בקו ישיר עם פלג הגוף העליון.
  5. הכתפיים רפויות, והמרפקים קרובים לגוף.

להמשך קריאה אודות ארגונומיה באתר המוסד לבטיחות וגיהות

עבודה מהבית עם זום

בעקבות משבר הקורונה הרבה חברות ומעסיקים ממשיכים את הפעילות מהבית ורובם בוחרים לקיים פגישות יומיות או שבועיות דרת תכנת זום.

גם בעבודה מהבית נושא הנוחות הוא מאוד חשוב אך לא נעבוד בלי בגדים או חולצה קרועה שבכל רגע הבוס יזמן אותנו לפגישה חשובה מול לקוח, כדאי ללבוש ביגוד נוח אך אם זאת ייצוגי. 

שיחות וידיאו ושיבות זום על פי כל המומחים יכולה לשבש את שיטות תקשורת האנושית, בשיחות וידיאו אנחנו מתאמצים יותר כדאי לפענח רמזים לא מילוליים כמו הבעות פנים ולכן ישיבות זום מורכבות יותר ומעייפות הרבה יותר מישיבה בחדר ישיבות.

איך מפחיתים את העייפות 

כמובן שגם בעבודה מהבית כמו בלימודים כדאי לבצע את הפגישה בסביבה נוחה ועל כיסא נוח ולצאת להפסקות מידי פעם.

חוק 20/20/20 – חשיפה ממושכת למשכים יכולה להגביר את תחושת העייפות וגורמת לנו לקושי במיקוד ולכן כל 20 דקות נסתכל למרחק של 20 מטר ל20 שניות והדבר יסייע לשמירה על העיניים.

לסיכום עבודה ולימודים מהבית זה לא הפתרון אידאלי אך בתקופת הקורונה חשוב לשמור עלינו ועל בריאות משפחתנו ככל שניתן ולכן אנחנו צריכים להתרגל למצב החדש ולנסות לחיות אותו ולהפיק את המירב. ישנם המון כלים ותוכנת כמו תכנת זום שמקלה עלינו במקצת את העבודה מהבית .

סטודנטים ומרצים השתתפו במחקר על למידה מקוונת

משבר הקורונה אילץ גם את המוסדות להשכלה גבוהה לעבור באופן פתאומי מהוראה פנים-אל-פנים אל הוראה מקוונת. צוות מחקר שכלל חברי סגל מהמחלקה לחינוך באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בשיתוף עם היחידה לקידום איכות ההוראה והלמידה באוניברסיטה, בחן את האופן שבו חוו סטודנטים וסטודנטיות, מרצים ומרצות את המעבר ללמידה המקוונת, את עמדותיהם לגבי הלמידה המקוונת ואת הגורמים שיכולים להסביר עמדות אלו.

במחקר השתתפו 5,292 סטודנטים וסטודנטיות מפקולטות שונות ומשלבים שונים בהשכלתם האקדמית וכן 527 מרצים ומרצות מן המניין ומן החוץ באוניברסיטת בן גוריון. הסקר נערך כמה שבועות מרגע המעבר להוראה מקוונת ולכן – אומרים החוקרים – הממצאים מוגבלים להלך הרוח באותה תקופת זמן. בין החוקרים שערכו את המחקר: ראש המחלקה לחינוך פרופ' אדם לפסטיין, פרופ' עידית כ"ץ, ד"ר אורטל סלובודין, ד"ר נגה סברדליק, ד"ר איתי פולק, ד"ר הללי פינסון וד"ר סראב אבו רביעה-קווידר.

בין היתר עולה מתוצאות המחקר כי למידה פנים-אל-פנים נתפסת על-ידי הסטודנטים והמרצים כיעילה יותר מלמידה מקוונת מבחינת קשב, השתתפות, עניין, הבנה ותחושת מסוגלות.
רוב הסטודנטים/ות (87%) והמרצים/ות (95%) הסכימו על כך שהמעבר ללמידה מקוונת היה עדיף על הפסקת הלימודים בסמסטר ב' וכי המעבר להוראה מקוונת נעשה בצורה משביעת רצון. בנוסף, סטודנטים וסטודנטיות מהפקולטות למדעי הבריאות, ההנדסה והטבע החזיקו בעמדות חיוביות יותר כלפי למידה מקוונת, בהשוואה לסטודנטים/ות מהפקולטות למדעי הרוח והחברה ולניהול.
 
עוד התברר כי יש שונות גדולה בין הסטודנטים (בתארים השונים, בפקולטות השונות ממגזרים שונים), בעמדות ובאיכות הלמידה בשיעורים מקוונים. לאור זאת, אומרים החוקרים, חשוב להציע פתרונות מותאמים שלוקחים בחשבון את הצרכים השונים של הסטודנטים. במיוחד אמורים הדברים לגבי סטודנטים בשנה הראשונה ללימודים וסטודנטים מאוכלוסיות מוחלשות.
 
אהבת את הפוסט? שתף אותו!
פייסבוק
טוויטר
וואצאפ
אימייל
פוסטים שיכולים לעניין אותך

שימוש בזום בלימודים ובעבודה מהבית

תכנת זום פרצה אלינו לפני כמה חודשים והפכה להיות חלק מחיי היום יום שלנו הן בעבודה וגם בלימודים. לא הרבה יודעים אך חברת ZOOM הוקמה בשנת 2011 ומשמשת פלטפורמה לניהול ישיבות עבודה, הרצאות מרחוק והיום גם משמשת התכנה את מרבית הסטודנטים. התכנה קלה מאוד לשימוש גם למאותגרי הטכנולוגיה, באמצעות מספק קליקים אתם יכולים להתחבר לישיבת עבודה חשובה או להרצאה שרצית ללכת אך בגלל המצב במדינה ובעולם היא מתקיימת אונליין בתכנת זום.