מבחן אמיר או מבחן אמירם – במה נבחר ומה ההבדלים?

לקראת תחילת הלימודים האקדמיים, אנו עשויים להידרש לעבור מבחן מיון באנגלית. אם אין ברשותך ציון פסיכומטרי, או אם הציון לא הספיק לפטור באנגלית, ישמש המבחן כדי להעריך את יכולת ההתמודדות שלך עם תכנית באנגלית לקראת לימודי התואר הראשון, האם ניתן לפטור אותך מקורסים ובמידת הצורך, כמה קורסים יידרשו ממך במהלך הלימודים לשיפור האנגלית. ישנם שני סוגי בחינות מיון באנגלית – האחת נקראת מבחן אמירם והשנייה אמיר. על אף שמטרת הבחינות היא זהה, יש לא מעט הבדלים ביניהן וכדי לבחור בבחינה שהכי מתאימה לנו, חשוב שנכיר אותם.

מבחן אמירם – הגרסה הממוחשבת למבחן אמיר

ההבדל המשמעותי ביותר ככל הנראה בין אמירם לאמיר הוא באופן ביצוע הבחינה. בעוד שמבחן אמיר נעשה בכתב יד על גבי טופס מודפס, אמירם מבוצע מול מחשב. כאן בדיוק נכנסות ההעדפות הקושי והמיומנויות האישיות שלך.

  • לאלו מאיתנו שמתקשים להתרכז בבחינה מודפסת או שנוח להם יותר לעבוד עם המחשב, עדיף לבחור במבחן אמירם ולהיבחן באנגלית תנאים הטובים ביותר.
  • עם זאת, לאלו מאיתנו שמתקשים בעבודה עם מחשב, עדיף לבחור במבחן אמיר.

חלוקת הזמן בבחינה

גם כאן ההבדלים עשויים להוות יתרון או אתגר לפי הצרכים האישיים שלך. מבחן אמירם מקציב זמן עבור כל שאלה בנפרד, בעוד שמבחן אמיר מחולק לפרקים ונושאים ומקציב לך זמן לפרק כולו. משמעות הדבר היא שלא ניתן יהיה לחזור באמירם לשאלות קודמות ולתקן, או להרוויח זמן עבור שאלות קשות על חשבון שאלות שענינו עליהן במהירות. מצד שני, בסך הכולל יש לנו יותר זמן עבור כל שאלה במבחן אמירם.

על מנת לסבר את האוזן – בעוד שבמבחן אמיר נקבל 20 דקות עבור 22 שאלות (כלומר, כ-54 שניות בממוצע לכל שאלה), באמירם אנו מקבלים לכל הפחות 3 דקות לשאלה, כשבשאלות מורכבות יותר נקבל אפילו 4 דקות ו-7 דקות לקריאת טקסטים בבחינות הבנת הנקרא. מדובר בזמן ארוך יותר באופן משמעותי ולכן, אם הזמן משחק תפקיד, ייתכן מאוד שעדיף ללכת על אמירם.  

התאמת הבחינות לרמת הנבחן

מבחן אמיר הוא מבחן סטנדרטי. משמעות הדבר היא שכולם מקבלים את אותו המבחן ומיומנויותיהם באנגלית נבחנות על פי תקן כללי. עם זאת, מבחן אמירם הוא מבחן מותאם לרמה, המכונה גם CAT (Computer Adaptive Test). המערכת הממוחשבת לומדת את הישגיו של הנבחן לאורך המבחן. רמת המבחן תעלה ככל שהנבחן יענה נכונה על השאלות ותרד ככל שיצטברו שגיאות.  

מועדי הבחינות והגוף המנהל

הבדל נוסף בין שתי הבחינות הוא המועד בו נערכת הבחינה. זהו שיקול נוסף שחשוב שניקח בחשבון כדי לוודא שיש לנו די זמן להיערך לבחינה וכי מועד הבחינה מותאם לנסיבות החיים שלנו באותה תקופה. ישנן בחינות שעשויות להיערך, למשל, בעת טיול שלנו בחו"ל או בתקופה בה יש לנו התחייבויות קודמות. לכן, חשוב שנברר מראש את מועד הבחינות בהתאם לסוג הבחינה.

מועדי הבחינות נקבעים על פי המוסד המנהל את הבחינה. בעוד שהמרכז הארצי לבחינות והערכה קובע את מועדי מבחן אמיר, אמירם נקבע על פי המוסד האקדמי אליו אנו מנסים להתקבל והמועד עשוי להשתנות ממוסד למוסד. לכן, ככל שהחלטנו לקחת בחינת אמירם, עלינו לדבר עם המוסד האקדמי הרלוונטי בלבד כדי לקבל תשובות.

בסופו של יום, הבחירה בין מבחן אמירם לאמיר תלויה במידה רבה בהעדפות האישיות שלנו, בנוחות שלנו ובדרך שהכי נוח לנו ללמוד ולהיבחן. ככל שניקח בחשבון את כל המשתנים האלו, נוכל לבחור דרך שתיתן לנו את הסיכויים הגבוהים ביותר ולהתכונן לבחינה שעשויה לקבוע באופן משמעותי כיצד תיראה השנה הראשונה לתואר שלנו.

שאלות נפוצות

מבחן אמירם נועד לקבוע את רמת האנגלית שלכם לקראת הלימודים באקדמיה. פתור מבחן לדוגמא זהו תרגול מעולה לקראת הבחינה.

לפניך מספר מבחנים לסימולציה:

מבחן אמירם לדוגמא

מבחן אמירם לדוגמא

מבחן אמירם לדוגמא

מבחן אמירם לדוגמא

ההרשמה לבחינה יכולה להיעשות באתר מאל"ו או באמצעות טופס הרשמה מודפס. לקבלת טופס הרשמה מודפס פנו בטלפון למרכז הזימונים.

הנרשמים לבחינה חייבים לשלם את דמי הבחינה המבוקשת שסכומם מופיע באתר המרכז בעת ההרשמה. הרשמה לבחינה חייבת להתבצע עד למועד סיום ההרשמה כפי שמופיע באתר מאל"ו ובהתאם לנהלי ההרשמה המופיעים בהמשך.

הבחינה נערכת בכמה אזורים בארץ. במהלך ההרשמה לבחינה תוכלו לבחור באיזה אזור תרצו להיבחן, וזאת בלי קשר למקום מוסד הלימודים שאליו אתם מעוניינים להתקבל. ככל שתקדימו להירשם לבחינה, יגדלו הסיכויים שתוכלו להיבחן באזור שבחרתם. אם לא ייוותרו מקומות בחינה באזור שבחרתם, תשובצו באזור הקרוב ביותר שנותרו בו מקומות.

לאחר קליטת הרשמתכם במערכת יישלח אישור הרשמה לכתובת הדואר האלקטרוני שהזנתם.

באחריותכם לוודא שהפרטים המופיעים באישור ההרשמה מדויקים (שם, מספר תעודת זהות או דרכון זר, מועד הבחינה ושפת הבחינה). אם אחד הפרטים שגוי, תקנו אותו מִייד באזור האישי באתר מאל"ו או בפנייה טלפונית למרכז הזימונים.

לאחר סיום ההרשמה יישלחו אליכם פרטי שיבוצכם בבחינה בדואר או בדואר אלקטרוני, ובנוסף תוכלו לצפות בהם באזור האישי באתר מאל"ו.

בתוך 45 יום ממועד הבחינה, סמוך למועד העברת הציונים למוסדות הלימוד, תוכלו לברר את ציוניכם באזור האישי באתר מאל"ו לפי פרטים אישיים מזהים: מספר תעודת זהות או דרכון זר (שבאמצעותו נרשמתם לבחינה) וסיסמתכם האישית. כמו כן יישלחו ציוניכם לכתובת הדואר האלקטרוני שלכם. אם התנגדתם לכך, יישלחו הציונים לביתכם בדואר ישראל.

יש לך שאלות נוספות? הכנס לאתר מאל"ו – המרכז הארצי לבחינות

אהבת את הפוסט? שתף אותו!
פייסבוק
טוויטר
וואצאפ
אימייל
פוסטים שיכולים לעניין אותך