השינויים הטכנולוגיים המהירים בשילוב עם השוק הגלובלי הביאו למצב בו עסקים פועלים בסביבה ארגונית מאוד מורכבת ומאוד מאתגרת ויש לומר גם תחרותית וכאן בעצם נולד הצורך בלימודי הנדסאי תעשייה וניהול.
כל עסק שואף ליעילות וחיסכון בדרכי התנהלותו. אם למשל מדובר בעסק בתחום הייצור, העסק בוודאי מחפש אחר דרכים להפחתת עלויות הייצור, הפחתת העלויות הלוגיסטיות לצורך העלאת ומקסום הרווחיות. לא רק עסק בתחום הייצור, כל עסק מעוניין בייעול התהליכים לצורך שיפור התפוקה. אלו הם יעדים ניהוליים, אך על מנת להשיג אותן יש צורך במנהלים בעלי יכולת ראייה רחבה. פרקטיקות ניהוליות והתמקדות בביצועים כלכליים אינם מספיקים בשביל להוביל שינוי.
דרישת המשק להנדסאים
לימודי הנדסאי תעשייה וניהול נולדו מתוך הצורך של עסקים וארגונים במנהלים אשר מבינים תהליכים ובקיאים בכל השרשרת של התהליך. מנהלים אשר יודעים ליישם שיטות מחקר וניתוח על מנת להתבונן על התהליכים הפנימיים בעסק ועל מנת לשפר אותם.
כל ארגון תעשייתי ועסקי מתמודד עם סוגיות ובעיות הקשורות לתכנון, תפעול ובקרת תהליכים. זאת ללא תלות בתחום העיסוק של הארגון – זוהי יכולה להיות חברה העוסקת בייצור, חברת תכנה או חברה המעניקה שירותים. כל חברה תתמודד עם אתגרים ארגוניים ייחודיים, אך כולם דורשים התבוננות בתהליכים הפנימיים ויישום מדיניות. הנדסאי תעשייה וניהול הוא בעל הכלים הנכונים להשגת יעדים אלו ולעבוד במחלקת תכנון ופיקוח – איש תפ"י.
לימודי הנדסאי תעשייה וניהול יכולים להיות כרטיס הכניסה שלכם למגוון תפקידים במשק, רבים מהם תפקידים בעלי אופי ניהולי. הלימודים מעניקים לכם את ארגז הכלים הדרוש להתמודד עם כל אתגר, בכל ארגון.
נושאי הלימוד
נושאי הלימוד עשויים להשתנות במעט בין מוסדות הלימוד השונים, אך בדרך כלל ניתן למצוא בהם קורסים בתחום: הנדסה וטכנולוגיה; סטטיסטיקה; ניהול ביצועים; בקרת איכות; שיטות שכר תמריצי; ארגון וניהול; יחסי עובד מעביד; יסודות החשבונאות; שימוש ביישומי מחשב ומערכות מידע; תכנון והנדסת פיקוח ייצור; ניהול פרויקטים; יסודות השיווק; מדעי ההתנהגות וכו.
חלק ממוסדות הלימוד מציעים גם לימודי תעשייה וניהול השמים דגש על התמחויות ספציפיות כמו לוגיסטיקה ומערכות יצור, ניהול מערכות טכנולוגיה, ניהול ושיווק ואחרות.
לימודי הנדסאי תעשייה וניהול יכולים לפתוח בפניכם מבחר משרות שונות ומגוונות בכל ענפי המשק: מנהלי כספים, מנהלי פרויקטים, מנהלי רכש ולוגיסטיקה, מנהל מחסן, מנהלי מערכות ועוד. אך יחד עם הלימודים התאורטיים תצטרכו ללמוד כלים מעשיים כגון: Microsoft Project, אקסל, SolidWorks ועוד וכל זאת בהתאם לתחום שאתם תתחילו לעבוד בו.
לסיכום
הנדסאי תעשייה וניהול מביא איתו ערך רב לארגון. תפיסה המורכבת מההיכרות הרב תחומית עם אספקטים שונים בפעילות הארגון מאפשרת לו נקודת מבט ייחודית על התהליכים בארגון.