לימודי הנדסאי תוכנה- כמה תרוויחו לאחר סיום הלימודים?

מבלי שנרגיש הפכו לימודי הנדסאים למבוקשים ביותר- והביקוש רק הולך וגדל. תקופת הלימודים עצמה, נמשכת כשנתיים, למעוניינים לרכוש מקצוע מבוקש במהירות- ועד ל- 3 שנים, בלימודי ערב או המסלולים השונים המיועדים לאנשים עובדים. לימודי הנדסאים מתייחסים לתחומים השונים: הנדסאי בניין, הנדסאי חשמל, הנדסאי מכונות ועוד. אבל היום אנחנו נתרכז בהנדסאי תוכנה- רוצים לדעת מה תלמדו בפועל וכמה ניתן להרוויח לאחר מכן? המשיכו לקרוא:

 

הנדסאי תוכנה- על קצה המזלג

בעוד 'מדעי המחשב' נחשב לתואר מקיף ביותר המשלב מדעים מדויקים עם חומר תיאורטי, בלימודים או בהכשרת הנדסאי תוכנה הדגש הוא על פרקטיקה ויישום הנלמד בפועל. במהלך הלימודים, מתרגלים שימוש ושליטה ביישומי מחשב מתקדמים, לומדים שפות קוד וכתיבת תוכנות חדשות באמצעותן, כמו גם צוברים ומרחיבים את הידע המעשי- ניתוח מערכות, רשתות, כלים מתקדמים לעבודה מקצועית ויעילה ועוד.

אלגברה ליניארית, סטטיסטיקה ומתמטיקה הם דוגמאות לתחומים חשובים, אותם יש ללמוד במהלך לימודי הנדסאים בכלל והכשרת הנדסאי תוכנה בפרט. כחלק מתנאי הקבלה ללימודים, יש צורך בתעודת בגרות מלאה, בה לפחות 3 או 4 יחידות בגרות במתמטיקה בציון עובר ומעלה. כמו כן, דרישה ל-3 יחידות לימוד בשפה האנגלית ו-2 יחידות לימוד במקצועות העברית, גם כאן מדובר בציון עובר לפחות.

בחלק ממוסדות הלימוד השונים קיימת אפשרות למכינה- בעזרתה תוכלו לשפר את תעודת הבגרות ולחזק את הידע במקצועות המתמטיקה, שהם בהחלט הבסיס ללימודי הנדסאי תוכנה.

בשוק העבודה, להנדסאי התוכנה- לאחר שסיים את לימודיו, אפשרויות רבות: ניתן להשתלב במהירות בתעשיית ההיי-טק הנחשקת והמבוקשת- ובמשרות נחשקות ומבוקשות לא פחות: תפקידים ניהוליים, משרות פיתוח, בקרה, תכנות ועוד.

כידוע, תחום התוכנה בישראל בהתפחות תמידית- השתלבות בתעשיית היי-טק בתום הלימודים, הם הצעד הראשון בדרך לקריירה מבטיחה בתחום חדשני ומרתק!

הנדסאי תוכנה- איפה לומדים וכמה זה עולה?

זו בהחלט אחת ההתלבטויות הגדולות של כל מי ששוקל לימודים בתחום. ההבדל בין תואר בהנדסה ללימודי הנדסאים הוא גדול- וידיעתו תסייע בקבלת ההחלטה:

תואר בהנדסה הוא תואר ראשון, הנחשב יוקרתי יותר מלימודי הנדסאים- התעודה בסיומו וההכרה כאקדמאי, בהחלט מוסיפה. כשמדובר בתואר בהנדסה, תקופת הלימודים ארוכה יותר מלימודי הנדסאים, אורכה כ-4 שנים. מלבד ידע מקצועי ומעשי בתחום ספציפי, במהלך לימודי התואר צוברים ידע תיאורטי מקיף ורחב ביותר.

לימודי הנדסאים הם קורס מקצועי, בסיומו מוענקת תעודת הנדסאי על-ידי מה"ט- המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע, אשר עובד כמובן בשיתוף עם המועצה להשכלה גבוהה. תקופת הלימודים קצרה משמעותית מתואר בהנדסה: שנתיים במסלול רגיל עד 3 שנים בלימודי ערב. ההכשרה המקצועית בלימודי הנדסאים ממוקדת ביותר, כך שאת המקצוע הנרכש ניתן ליישם על הצד הטוב ביותר, מיד בסיום הלימודים.

לאלה הסיימו את לימודיהם כהנדסאי תוכנה ומעוניינים בתואר ראשון בנוסף- תעודת הנדסאי תוכנה מקנה נקודות זכות בתואר להנדסה, כך שלימודי התואר לאחר מכן קצרים יותר. בנוסף לזה, הידע, חומר הלימוד, הכלים הפרקטיים שנרכשו ולעיתים גם הניסיון המעשי שנצבר בתחום- יהפכו את הלימודים לקלים יותר.  זה בהחלט יתרון גדול ודרך שונה ו"מחוץ לקופסא", בה בוחרים הנדסאי תוכנה רבים.

הנדסאי תוכנה- היכן מתקיימים הלימודים? מה גובה שכר הלימוד?

האפשרויות לבחירת מוסד הלימודים, בו תלמדו את המקצוע- הנדסאי תוכנה, הן רבות ומגוונות.

בנוסף, מכללות טכנולוגיות רבות העובדות בשיתוף עם מה"ט, פרוסות בכל רחבי הארץ ומציעות מסלולי הכשרה להנדסאים! מהמכללה הטכנולוגית תל-חי שבגליל העליון ועד לשלוחתה הדרומית ביותר של המכללה למנהל אשדוד- הנמצאת באילת. במכללות לימודי יום או לימודי ערב בתחומים רבים. הביקוש הרב ללימודי הנדסאי תוכנה, הפך את ההכשרה לפופולרית והיא קיימת בחלק גדול מהמכללות הטכנולוגיות.

במכללות בהן שכר הלימוד מתוקצב על-יד מה"ט, גובהו כ- 8,000 שקלים לשנה. כמו כן, כפי שמוכר במכללות ואוניברסיטאות ידועות, גם סטודנטים במהלך הכשרות ולימודי הנדסאים רשאים להגיש בקשות למלגות שונות.

 כמה תרוויחו לאחר סיום הלימודים?

על-פי מחשבון השכר באתר AllJobs, השכר הממוצע של הנדסאי תוכנה עומד כיום על 9,686 ש"ח בחודש.

אפשרויות תעסוקה בזמן מהיר לאחר סיום הלימודים מגוונות, מלבד למשרות התחלתיות מגוונות ומעניינות, אפשרויות הקידום הן רבות. כך שהדרך לקריירה משגשגת ושכר גבוה בהרבה- תלויה רק בכם!

אם בחרתם לצאת לדרך חדשה, כהנדסאי תוכנה, אנחנו מאחלים לכם בהצלחה!

אהבת את הפוסט? שתף אותו!
פייסבוק
טוויטר
וואצאפ
אימייל
פוסטים שיכולים לעניין אותך

קוד מהפכני GitHub Copilot

GitHub Copilot הוא לא רק כלי נוסף בערכת הכלים של המפתח; הוא מייצג קפיצה משמעותית בעולם הקוד. החל מתצוגה טכנית, הוא כעת זמין לכל המפתחים, סימן לעידן חדש בפיתוח התוכנה.