לימודי הנדסאי חשמל ותחילת קריירה בתחום

לימודי הנדסאי חשמל הם לימודים קצרים אך מאתגרים, אשר בסיומם אפשרויות תעסוקה שונות, מגוונות ומעניינות. החשמל הוא מקור אנרגיה חשוב ביותר, המצריך תכנון, עמידה ביעדים ואתגרים, לכן גם כוח האדם העובד עליו – צריך להיות מיומן ומקצועי, בעל הכשרה ברמה הגבוהה ביותר. אם אתם שוקלים או מתלבטים לגבי לימודי הנדסאי חשמל, לפניכם כל מה שצריך לדעת, על תחום הלימודים העשיר הזה.

לימודי הנדסאי חשמל – הכשרה מקצועית ומעשית

לימודי הנדסאי חשמל משלבים ידע תיאורטי לצד התנסות מעשית חשובה. כחלק מתכנית הלימודים, מקצועות רבים הכוללים: מתמטיקה, פיזיקה, תורת החשמל, מערכות אלקטרוניות, מערכות בקרה ופיקוד, מערכות הספק ומתקני חשמל ועוד.

במהלך הלימודים, הכשרה מקיפה ומקצועית ביותר הכוללת שילוב ידע עיוני במערכות השונות, לצד התנסות מעשית הכוללת הפעלה, תחזוקה ותכנון בתחום החשמל. בנוסף, פרויקט גמר עם סיום הלימודים, אשר מיישם את רוב החומר הנלמד.

לימודי הנדסאי חשמל יימשכו כשנתיים לרוב – אם מדובר בלימודי בוקר. כמו כן, קיימים מסלולי ערב שאורכם כ-3 שנים, אשר מיועדים לאנשים העובדים במהלך שעות היום.

בסיום הלימודים, הבוגרים זכאים לתעודת הנדסאי חשמל מטעם מה"ט – המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית. כמו כן, עם סיום הלימודים, קבלת רישיון חשמלאי – מעמדם של בוגרי מסלול הנדסאי חשמל היא כשל חשמלאי מוסמך. לאחר שנת ניסיון בתחום, זכאים לרישיון חשמלאי בדרגת חשמלאי ראשי.

 

רישיון חשמלאי – חשמלאי מוסמך או חשמלאי הנדסאי?

בתחום החשמל, סוגי רישיונות רבים – ורק אלה המחזיקים ברישיון המתאים ובתוקף, יוכלו לבצע את העבודות השונות בתחום. אחת השאלות הנפוצות של מועמדים ללימודים היא ההבדל בין חשמלאי מוסמך לחשמלאי הנדסאי, לכן, ננסה לעשות סדר בדברים:

חשמלאי מוסמך – רישיון חשמלאי המאשר לבצע עבודות חשמל כולל עריכת תוכניות במתקן חשמל במתח נמוך הנמצא במבנה משרדים, בתי מלאכה או דירות מגורים, בו עוצמת הזרם היא עד 3X80 אמפר.

חשמלאי הנדסאי –  רישיון חשמלאי המאשר לבצע עבודות חשמל כולל עריכת תוכניות במתקן חשמל במתח נמוך, בו עוצמת הזרם היא עד 3X630 אמפר.

זה רק על קצה המזלג כמובן, אך בהחלט ניתן לראות את ההבדלים בהיקף העבודה המותר. הגדרה רחבה יותר ניתן למצוא ביחידה לרישוי חשמלאים המופעלת על-ידי משרד העבודה והרווחה.

תנאי קבלה – לימודי הנדסאי חשמל

על מנת להתקבל ללימודי הנדסאי חשמל, יש צורך בעמידה בתנאי קבלה להנדסאים בכל אחת מהדרכים הבאות:

  • תעודת בגרות ישראלית מלאה.
  • אישור משרד החינוך- בנוגע לציונים בבחינת הבגרות במקצועות הבאים:

מתמטיקה: 3 יחידות לימוד בציון סופי של 55 ומעלה. או 4-5 יחידות לימוד בציון סופי של 50 ומעלה.

אנגלית:  3 יחידות לימוד בציון סופי של 55 ומעלה. או 4-5 יחידות לימוד בציון סופי של 50 ומעלה.

עברית: מקצועות העברית כוללים לשון, הבעה, ספרות או חיבור- יש צורך ב-2 יחידות לימוד לפחות, באחד ממקצועות העברית, בציון סופי של 55 ומעלה.

  • תעודת גמר על סיום מכינה טכנולוגית. יש להציג תעודה חתומה על-ידי גורם המוסמך במה"ט.

מכינה טכנולוגית היא הדרך המהירה והבטוחה לאלה שאין בידם את הציונים הנדרשים בבחינת הבגרות. מכינה טכנולוגית מתמקדת בידע הנדרש במתמטיקה, אנגלית ומקצועות העברית, כמו גם ניתן לרכוש בה מיומנות למידה נוספות אשר יסייעו במכינה עצמה ובלימודים בהמשך. רוב מוסדות הלימוד אשר מציעים לימודי הנדסאי חשמל מציעים בנוסף מכינה טכנולוגית ייעודית. כמו כן, מומלץ להירשם למכינה במוסד הלימודים בו תרצו ללמוד בהמשך.

תחילת קריירה בתחום בתום הלימודים

החשמל נמצא בכל מקום, שימוש בחשמל כמקור אנרגיה מתבצע ביום-יום בבתים הפרטיים ובתעשיות השונות. להנדסאי חשמל סמכויות רבות, בין אם מדובר בתכנון, בקרה או ביצוע. לכן, גם אפשרויות התעסוקה הן רבות!

הביקוש להנדסאי חשמל עולה בעקבות השימוש הגובר במכשור חשמלי בכל תחומי החיים והתעשייה. עם סיום הלימודים ניתן לבחור בין עבודה כשכיר בחברות או ארגונים גדולים, בתחום ההיי- טק, בתעשייה הצבאית או הביטחונית, במפעלים שונים או אפילו לעבוד כקבלן חשמל עצמאי. לימודי הנדסאי חשמל יפתחו לכם דלתות והם תחילתה של קריירה מרתקת בתחום החשמל.

אהבת את הפוסט? שתף אותו!
פייסבוק
טוויטר
וואצאפ
אימייל
פוסטים שיכולים לעניין אותך

הנדסאי בניין

קצת רקע ענף הבניה הוא ענף מרכזי וחשוב בכלכלה והביקוש בו עולה מדי שנה. כל שנה מושקעים מיליארדי שקלים בענף