מדריך: בחירת מחשב נייד לסטודנטים

כל הכבוד נרשמת סוף סוף ללימודים ומה עכשיו? מחכה שיאשרו את המלגה ובינתיים צריך לקנות ציוד משרדי כמו כלי כתיבה, מחברות ומחשב נייד אבל אתם כבר לא עובדים מספר חודשים ובחירת מחשב לא נכונה יכולה להיות הוצאה די גבוהה.

אני אנסה לעזור לכם לבצע בחירה נכונה ולקנות את המחשב הנחוץ לכם ללימודים ובלי למשוך את תכנית החיסכון שעוד יכול לעזור אם המלגה לא תאושר או במהלך התואר שלא תוכל לעבוד.

איך בוחרים מחשב נייד ללימודים?

ישנם מספר דברים שחשוב לזכור בבחירת מחשב נייד ללימודים כמו נוחות המקלדת, גודל המסך, המעבד והזיכרון נתחיל לפי סדר הבחירה:

מקלדת

 אתם הולכים להקליד הרבה לכן כדאי קודם כל לבדוק את נוחות המקלדת, גודלה ורמת הרגישות שלה. זה לא משנה אם אתם הולכים ללמוד מדעי המדינה, תואר שני בכלכלה או הנדסאי תכנה, אתם תרצו שהמקלדת תהיה נוחה לשימוש מאחר והמחשב ישמש אתכם לכל התואר ולא תרצו להחליף מחשב רק בגלל שהמקלדת או המקשים מפריעים לכם.

גודל מסך

 גודל המקלדת נקבע גם מגודל מסך המחשב וישנם מספר גדלים שלדעתי מומלצים.

מחשב 15.6 אינץ – לדעתי זהו גודל מסך האידאלי בשבילך 

משקל המחשב

בין אם אתה נוסע באוטובוס או שמגיע ללימודים עם קיה פיקנטו לא תרצה לסחוב איתך ספרים מחברות ומחשב ששוקל 4 ק"ג אתה לא במסע כומתה את השלב הזה בחיים סיימת.

סוללה

החלק החשוב ביותר לדעתי הרי לא נרצה להיתקע באמצע שיעור לכלכלה שהמחשב שבק חיים וניכבה הרי כל ייעודו של מחשב נייד להיות נייד ולא מחובר לכל שקע שקיים באוניברסיטה ולכן חלק זה הוא בין הפרמטרים העיקריים בבחירת המחשב נייד ללימודים.

סוללות המחשב מחולקות לתאים וכל תא נוסף נותן לנו יותר זמן להיות ניידים ומנותקים מהכבלים הרי זה כל מה שרצינו שקנינו את המחשב. סוללת 4 תאים תיתן לנו יכולת עבודה של כשעתיים וסוללה של 6 תאים תיתן לנו יכולת עבודה בין 3 ל4 שעות. סוללה חזקה יותר בעלת9 תאים תיתן לנו יכולת למידה רציפה של כ9 שעות ואותה נבחר אם אנחנו לומדים יום שלם במכללה.

ביצועי המחשב והתאמתו לתחום הלימודים

המעבד

המעבד הוא רכיב עיבוד מרכזי מאוד במחשב הנייד וכדאי לבחור במעבד המתאים לנו לפי תחום הלימודים. כיום ישנם בשוק המון סוגי מעבדים אני אנסה לסקור ולהמליץ לכם על המעבד המתאים לתחום הלימודים שבחרתם ללמוד. רוב המעבדים היום בישראל הם מעבדי של חברת Intel ומסדרת core i.

לימודי תקשורת חזותית או אדריכלות

ללימודים אלו אנחנו נצטרך את המעבד החזק ביותר Intel Core i5 או i7 H Series דור 8 או אם התקציב מאפשר אז דור 9, אורך חיי הסוללה בדרך כלל הם בין 4-8 שעות תלוי באופן השימוש.

מדעי המחשב או הנדסאי תכנה

כאן נצטרך מעבד עם יכולות גבוהות המעבד המומלץ הוא Intel Core i7 U Series, Intel Core i5 או i7 G Series דור 7 או 8, גם כאן אורך חיי הסוללה תלויים באופן השימוש אך הם טובים יותר מאחר ולא נפעיל תכנת הזוללת חשמל. אורך חיי הסוללה בדרך כלל בין 6-9 שעות.

לימודי כלכלה, סטטיסטיקה, הנדסאי תעשייה וניהול 

בלימודים אלו כמעט כל מחשב הוא מתאים, נבחר במעבד Intel Core i5 U Series דור 7 או 8. אורך חיי הסוללה הם בהתאם לשימוש ויעמדו על 6-8 שעות.

זיכרון (RAM)

הזיכרון משמש לאחסון זמני של נתונים ותכנות. מערכת ההפעלה אופיס ועוד. ככל שהזיכרון גדול יותר, מערכת ההפעלה והתכנות השונות ירוצו מהר יותר. גודל זיכרון מינימלי המומלץ  כיום הוא 8GB, אך לעבודה עם מספר יישומים במקביל ויישומים כבדים יותר, מומלץ בחום לקחת זיכרון של 16GB ומעלה.

כרטיס מסך

כאן רוב הסטודנטים יכולים להסתפק בכרטיס מסך מובנה אך אם אתה מתחיל ללמוד אדריכלות או תקשורת חזותית כדאי לבחור כרטיס מסך שיאפשר עבודה זריזה ויוכל לעמוד בעומס. תכננות כמו פוטושופ או אאטוקד צריכים יכולות גרפיות חזקות ולכן לא תסתפק בכרטיס מסך מובנה.

כונן קשיח

קונן קשיח הוא זה שמאחסן את המידע, הוא נמדד בנפח האחסון ובמהירות העבודה שלו. כיום לדעתי המינימום הוא כונן בגודל 1GB.

ניתן גם לשלב כונן SSD בעל גודל של 512MB או לקנות מחשב עם קונן SSD בלבד בגודל 1GB.

כונן SSD הוא כונן מהיר יותר מהכוננים הסטנדרטיים ואמין הרבה יותר, למרות היתרונות ישנו גם חיסרון אחד והוא המחיר. הכונן מייקר את קניית מחשב הנייד אך בעתיד אתם תודו לי על זה.

מקווה שעזרתי לכם בבחירת מחשב נייד ללימודים, צירפתי לכם גם וידאו מאתר Wisebuy שאולי יעזור לכם עוד יותר. אם עזרתי לכם אתם יותר ממוזמנים לכתוב לי, אני מאוד אשמח להערות והצעות.

נגן וידאו
אהבת את הפוסט? שתף אותו!
פייסבוק
טוויטר
וואצאפ
אימייל
פוסטים שיכולים לעניין אותך

שימוש בזום בלימודים ובעבודה מהבית

תכנת זום פרצה אלינו לפני כמה חודשים והפכה להיות חלק מחיי היום יום שלנו הן בעבודה וגם בלימודים. לא הרבה יודעים אך חברת ZOOM הוקמה בשנת 2011 ומשמשת פלטפורמה לניהול ישיבות עבודה, הרצאות מרחוק והיום גם משמשת התכנה את מרבית הסטודנטים. התכנה קלה מאוד לשימוש גם למאותגרי הטכנולוגיה, באמצעות מספק קליקים אתם יכולים להתחבר לישיבת עבודה חשובה או להרצאה שרצית ללכת אך בגלל המצב במדינה ובעולם היא מתקיימת אונליין בתכנת זום.

הטבות לסטודנטים

נסיעה מוזלת בתחבורה ציבורית, טיפולי שיניים במחיר מיוחד, הצגות בהנחה והטבות בבנק: סטודנטים בישראל שוקעים בים מטלות ומבחנים, אבל גם